Bio kakaové boby ze Svatého Tomáše nepražené, 250 g
Výběrové bio kakaové boby z regionu Mestre António na jihu ostrova od slavných CECAQ 11 s krásně kulatým profilem s tóny ovoce a nádechem kešu.
Unikátní kakaové boby z regionu Mestre António na jihu ostrova Svatého Tomáše pěstované důsledně dle pravidel ekologického zemědělství slavnými průkopníky kakaového bio zemědělství CECAQ 11. Vyznačují se intenzivní kakaovou chutí s krásně kulatým profilem s tóny čerstvého tropického ovoce a nádechem kešu oříšků a lehounce pikantního křupavého pečiva.
První kakao dovezli na tropický ostrov Svatého Tomáše portugalští kolonisté kolem roku 1850. Následně se západoafrický Čokoládový ostrov stal i díky práci otroků největším světovým producentem kakaa. Sehrál klíčovou roli při rozšiřování kakaovníků v západní Africe i Latinské Americe a zpopularizoval kakao i na evropské pevnině. Genetická zásoba tohoto a sousedního Princova ostrova sloužila jako základ pro rozvoj africké odrůdy kakaa Amelonado.
Družstvo CECAQ 11 sdružuje 11 komunit pěstitelů kakaa na jihu ostrova Svatého Tomáše. Tito zemědělci jsou průkopníky ekologického zemědělství v regionu známí po celém světě a nepřekvapí, že se také hrdě hlásí k principům spravedlivého obchodu fair trade. Svým stromům věnují náležitou péči a díky férovým cenám jsou schopni stárnoucí kakaovníky nahrazovat novými, které roubují a vytváří produktivnější a odolnější hybridy. Fairtradové prémie vkládaly v posledních letech do výstavby mateřské školky.
Hlavní sklizeň zde probíhá od března do května a čerstvě sklizené kakaové boby fermentují přímo farmáři v místě. V následujících letech ale družstvo plánuje zřídit centrální fermentační centra, sušárny a sklady, a poskytovat tak ještě další podporu členům ve zvyšování kvality, chuti a optimalizaci sklizně.
Kvalitní kakaové boby jsou považovány za jednu z vůbec nejkomplexnějších potravin světa. Bio kakaové boby jsou výživovou bombou, která je přirozená a zcela přírodní bez jakýchkoli přídavků a úprav. Bio fair trade nepražené kakaové boby mají unikátní vlastnosti - výjimečně vysokou koncentraci vitamínů, minerálů, antioxidantů a enzymů a jsou přitom pěstované v čisté přírodě za použití jen místních tradičních postupů.
Složení: bio nepražené kakaové boby celé 100 %. Bez lepku, vhodné pro vegany.
Uchovávejte v chladu a suchu.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota: | 2600 kJ/621 kcal |
Tuky: | 52 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 33 g |
Sacharidy: | 25,8 g |
z toho cukry: | 0,2 g |
Vláknina: | 25,6 g |
Bílkoviny: | 12,6 g |
Sůl: | 0,25 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaové boby |
---|---|
Hmotnost: | 250 g |
Položka byla vyprodána… |
Balírna Fairtrade a Bio potravin.